Skouras Lab

Skouras lab

Η ομορφιά της πρόκλησης και η ομορφιά της κατανάλωσης είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Η δυνατότητα να καταναλώνεις είναι η δυνατότητα να προκαλείς!!! Το να πεις ποια από τις δύο είναι "σωστή" δεν έχει νόημα. Είναι και οι δύο σωστές. Όμως μας είναι δύσκολο να βλέπουμε συγχρόνως και τις δύο όψεις ενός νομίσματος. Δε μας το επιτρέπουν τα μάτια μας. Το μυαλό μας είναι και αυτό όπως τα μάτια μας: θέλει να αντικρύζει κάθε όψη ξεχωριστά.
Αποκαλώ το μακιγιάζ τέχνη, γιατί η τέχνη εμπεριέχει ένα είδος δεξιότητας, το ίδιο και το μόνιμο μακιγιάζ. Στην τέχνη δεν αρκεί μόνο να κερδίσουν δημοσιότητα οι ιδέες σου και να προκαλέσεις το ενδιαφέρον των μέσων. Πρέπει κατ' αρχήν να μπορείς να "ζωγραφίσεις".
Δεν είναι η ιδανική ομορφιά αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά. Οι ρυτίδες είναι τα μετάλλια που αποκτήσαμε στη ζωή μας. Είναι ό,τι περάσαμε και ό,τι θελήσαμε να γίνουμε. Η στάση του σώματος είναι μεγαλύτερο προσόν. Πηγάζει από μέσα μας και αποτελεί φυσική χάρη.
Παρ'ολο που οι Γάλλοι λένε "il faut souffrir pour etre belle (χρειάζεται να υποφέρεις για να γίνεις όμορφη), η νέα τάση στην αντιγήρανση απομακρύνει το νηστέρι. Οι επιστήμονες δίνουν πια έμφαση στην ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος και επικεντρώνονται στην πρόληψη του γήρατος με εξατομικευμένα αντιοξειδωτικά προγράμματα και σούπερ τροφές. Οι παλιές καλές βιταμίνες επιστρέφουν ως το νέο ελιξίριο νεότητας και κάνουν το χειρουργείο...επικουρικό.