Skouras Lab

Skouras lab

happy new face

happy new face

Από τους:
Δημήτρη ΚΑΡΑΜΗΤΟ, χειρουργό οδοντίατρο, ειδικό σε θέματα κοσμητικής
Δήμητρα ΣΚΟΥΡΑ, permament make-up artist

Η νεανική εικόνα δεν συνεπάγεται αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και μακροπρόθεσμες ταλαιπωρίες. Ακόμα και λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν, υπάρχει τρόπος γρήγορα και απλά, να εφαρμόσουμε τις νέες μεθόδους που προτείνουν οι ειδικοί για ένα “φυσικό”, μη επεμβατικό, λίφτινγκ που θα βελτιώσει αποτελεσματικά την εικόνα μας αλλά και την διάθεσή μας.  Η εποχή προσφέρεται για τέτοιου είδους εγχειρήματα αφού πολλές φορές μια αιφνιδιαστική αλλαγή στην εμφάνιση, σηματοδοτεί μια νέα αρχή στη ζωή μας.

Ένα αληθινό φυσικό λίφτινγκ είναι σύνθετο. Η επέμβαση στα κινητά χαρακτηριστικά (φρύδια, μάτια, χείλη), την επιδερμίδα και τα δόντια εφαρμόζεται σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά. Η αισθητική ιατρική γνωρίζει σήμερα πώς να εξαλείψει από ένα πρόσωπο τα σημάδια του χρόνου, χωρίς να προδώσει την έκφραση και την αλήθεια του. Η αλήθεια είναι είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν περιορισμένες επεμβάσεις που βελτιώνουν την εικόνα χωρίς ν’ αλλάζουν την φυσιογνωμία. Έτσι στον “αγγελικά πλασμένο” κόσμο του σήμερα, οι οδοντιατρικές αισθητικές μικρο-αποκαταστάσεις και το μόνιμο μακιγιάζ φαντάζουν απαραίτητα, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν εκεί για… διορθώσεις. Ο χρόνος ανάρρωσης για πολλές από τις διορθωτικές αυτές κινήσεις δεν υπερβαίνει τις τρεις, τέσσερις ώρες, τα ορατά σημάδια περιορίζονται σε μια μικρή κοκκινίλα ή μια μικρή μελανιά, ενώ το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
Τώρα λοιπόν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είναι ιδανική εποχή για να χαρίσετε στον εαυτό σας κάποιες pre-xmas “επεμβασούλες” που σας δίνουν την δυνατότητα να γίνετε πιο νέα και πιο όμορφη καθώς μεγαλώνετε.

Dental lift

Όρος που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και έρχεται να βελτιώσει το χαμόγελο και την αυτοπεποίθησή μας. Ένα dental lift σμιλεύει και φροντίζει κάθε δόντι ξεχωριστά, διορθώνοντας το σύνολο των οδοντιατρικών ατελειών που μπορεί να έχει ένα στόμα. Περιλαμβάνει αλλαγή σφραγισμάτων, βελτίωση του κοπτικού μέρος των δοντιών, αύξηση όγκου, όπου χρειάζεται, και διόρθωση του χρώματος. Το σχήμα, το μέγεθος, η κλίση και το χρώμα των νέων όψεων επιλέγεται πολύ προσεκτικά για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Η αποκατάσταση του χαμόγελου συντελεί στην ταυτόχρονη αποκατάσταση των μυών του προσώπου. Το πρόσωπο “γεμίζει” σε ορισμένες περιοχές, στα χείλη και γύρω από το στόμα. Επειδή η χειλική υποστήριξη εξαρτάται από τη θέση και το σχήμα των δοντιών, η σύγχρονη οδοντιατρική μπορεί να μας γλυτώσει από πολλές αισθητικές επεμβάσεις, διορθώνοντας μαζί με τα δόντια μας, το χαμόγελο, το περίγραμμα και τις ρυτίδες του προσώπου.

Gum lift, ουλικό χαμόγελο

Το “ουλικό χαμόγελο” είναι συνήθως χαρακτηριστικό γνώρισμα εκ γενετής. Σε περίπτωση που, όταν χαμογελάμε, φαίνονται υπερβολικά τα ούλα, μια ένεση botox στις δύο πλευρές  της βάσης της μύτης επιτρέπει την ελαφριά χαλάρωση του άνω χείλους, με αποτέλεσμα να καλύπτει περισσότερο τα δόντια όταν χαμογελάμε. Όταν το πρόβλημα είναι μικρότερο, με την χρήση laser, έχουμε την δυνατότητα να αφαιρέσουμε τμήμα των ορατών ούλων, μεγαλώνοντας το σχήμα των δοντιών και μικραίνοντας τον όγκο του ούλων, αποκαλύπτοντας έτσι, ένα αρμονικό χαμόγελο με συμμετρικές αναλογίες.
H επέμβαση δεν έχει πόνο, διαρκεί ελάχιστα λεπτά και η βελτίωση στο χαμόγελο είναι εντυπωσιακή.

Χείλη για φίλημα

Αν τα χείλη σας είναι λεπτά έως ανύπαρκτα και το καμουφλάζ που επιχειρείτε τονίζει απλώς το…έλλειμμα, αναζητήστε την λύση στο μόνιμο μακιγιάζ. Πρόκειται για μια ανώδυνη, γρήγορη και οικονομική τεχνική που δίνει όγκο στα λεπτά χείλη και ένταση σε όσα έχουν ασαφές περίγραμμα.
Το μόνιμο μακιγιάζ, εκτός από τις γυναίκες που έχουν πολύ λεπτά χείλη (άνω ή κάτω ή και τα δύο) και θέλουν να τα μεγαλώσουν, βοηθά και τις γυναίκες που έχουν πολύ χονδρά χείλη και θέλουν να τα λεπτύνουν, τις γυναίκες με έντονα σημεία γήρανσης (περιστοματικές ρυτίδες) στα χείλη αλλά και γυναίκες και άνδρες με πτώση των γωνιών του στόματος που δίνουν μια μόνιμη έκφραση θλίψης.  Ενδείκνυται επίσης σε περιπτώσεις γυναικών και ανδρών που θέλουν να διορθώσουν κάποια επίκτητη ατέλεια ή κάποια δυσμορφία που προκλήθηκε μετά από τραυματισμό, εγκαύματα, αφαίρεση καλοήθων ή κακοήθων βλαβών των χειλιών.
Η διαδικασία είναι απλή.  Μια βελόνα από ανοξείδωτο χάλυβα “γράφει” πάνω στο δέρμα εγχέοντας χρωστικές. Έτσι μόρια στο επιθυμητό χρώμα  περνούν κάτω από την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος και τοποθετούνται σε βάθος ενός χιλιοστού όπου παραμένουν για τρία περίπου χρόνια. Αυτή η τεχνική διαφέρει από εκείνη του τατουάζ που εγκαθιστά τις χρωστικές βαθιά μέσα στο δέρμα δίνοντας μόνιμο αποτέλεσμα.

Ίσια δόντια σε μία επίσκεψη

Με την μέθοδο bonding ο αισθητικός οδοντίατρος μπορεί να διορθώσει το σχήμα και το χρώμα των δοντιών ταυτόχρονα. Τα δόντια αναπλάθονται με συνθετική ρητίνη ενισχυμένη με κόκκους πορσελάνης για μεγαλύτερη διάρκεια. Προτείνεται για μικρά δόντια με κενά, καθώς και για δόντια με πολλαπλά σφραγίσματα.
Με την τεχνική αυτή δεν τροχίζουμε το δόντι, απλώς αγριεύουμε ελάχιστα την επιφάνειά του πάνω στην οποία προσθέτουμε ρητίνη. Οι όψεις, εκτός από το κενό που καλύπτουν, χτίζουν ένα σπασμένο δόντι ή δίνουν μάκρος σε ένα κοντό. Το bonding καλύπτει τις έντονες δυσχρωμίες και χαρίζει ίσια οδοντοστοιχία. Οι ρητίνες επιδιορθώνονται τοπικά ακόμα και αν σπάσουν. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα απόγευμα.

Φωτεινό χαμόγελο

Όταν το χαμόγελό μας αστράφτει, φωτίζεται ολόκληρο το πρόσωπό μας. Τα δόντια δεν αρκεί να είναι υγιή, χρειάζεται και να το δείχνουν. Δυστυχώς όμως το σμάλτο δεν είναι “αδιάβροχο”. Με τον καιρό οι χρωστικές ουσίες των τροφίμων το διαπερνούν, δίνοντάς του μια μπεζ έως κίτρινη απόχρωση.
Όταν το ζητούμενο είναι ένα λαμπερό χαμόγελο, η λεύκανση είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική αρωγή. Συστήνεται επειδή είναι μια ασφαλής, ανώδυνη και οικονομική θεραπεία προκειμένου τα δόντια να αποκτήσουν το λευκό, υγιές χρώμα τους. Υπάρχουν δύο μέθοδοι λεύκανσης: Η πρώτη γίνεται στο ιατρείο με υψηλής περιεκτικότητας υπεροξείδιο του υδρογόνου και η δεύτερη στο σπίτι με υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Τον βασικό λόγο στην επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου τον έχει ο οδοντίατρος, ανάλογα με τον τύπο των δοντιών σας και τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε.

Φρύδια, στολίδια

Αυτό που κάνει το βλέμμα όμορφο δεν είναι μόνο τα μάτια αλλά και τα φρύδια. Τα όμορφα φρύδια είναι εκείνη η μικρή μα τόσο χαρακτηριστική λεπτομέρεια που δίνει χαρακτήρα τόσο στην έκφραση όσο και στο πρόσωπο. Τα φρύδια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γενική εικόνα του προσώπου, καθώς το σωστό σχήμα μπορεί να τονίσει και να αναζωογονήσει τα χαρακτηριστικά, ακόμη και να γυρίσει το χρόνο πίσω.  Στο φρύδι πάντα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης, γιατί πολλές φορές μπορεί να έχει ωραίο σχήμα, αλλά να μην είναι τονισμένο αρκετά, να του λείπει μήκος ή κάτι  που να του προσδίδει προσωπικότητα.
Συχνά υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορεί να διορθωθούν με την αρωγή του μόνιμου μακιγιάζ. Αυτή η σοφιστικέ παρέμβαση μπορεί να χαρίσει νέα γραμμή στα φρύδια, να γεμίσει τα κενά ή απλώς να αναδείξει το σχήμα τους.  Το μόνιμο μακιγιάζ είναι η νέα τάση της ομορφιάς. Υπόσχεται να μας χαρίσει γοητεία, νεανική εμφάνιση, φωτογένεια και να κρατήσει ψηλά τα… φρύδια μας και το ηθικό μας. Η Ομορφιά είναι μια εμπειρία. Είναι μια αύρα, μια αίσθηση επικοινωνίας με τη χάρη, η ποιότητα εκείνη που δίνει χαρά στο νου και τις αισθήσεις. Και επειδή κάθε άνθρωπος  έχει ένα μοναδικό νου και πέντε μοναδικές αισθήσεις, η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Όποιο σύγχρονο τρόπο και αν επιλέξετε για να την κατακτήσετε, μην ξεχνάτε να γελάτε. Το γέλιο απελευθερώνει τις ενδορφίνες, ορμόνες που, μεταξύ άλλων μειώνουν το στρες και χαλαρώνουν τους μύες, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερες ρυτίδες.  Ένα λεπτό γέλιου έχει την ίδια ευεργετική επίδραση στον οργανισμό με 45 λεπτά ξεκούρασης.

Share with your timeline