Skouras Lab

Skouras lab

Οδοντιατρική αισθητική και μόνιμο μακιγιάζ

Οδοντιατρική αισθητική και μόνιμο μακιγιάζ

Από τoυς:
Δημήτρη ΚΑΡΑΜΗΤΟ, χειρουργό οδοντίατρο, ειδικό σε θέματα κοσμητικής (lifting και αισθητική δοντιών)
Δήμητρα ΣΚΟΥΡΑ, permanent make-up artist

Η  νεανική εικόνα δεν συνεπάγεται αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και μακροπρόθεσμες ταλαιπωρίες. Ακόμα και λίγες ώρες πριν από το ρεβεγιόν, υπάρχει τρόπος γρήγορα και απλά να εφαρμόσουμε τις νέες μεθόδους που προτείνουν οι ειδικοί για ένα “φυσικό”, μη επεμβατικό, λίφτινγκ, που θα βελτιώσει αποτελεσματικά την εικόνα μας αλλά και τη διάθεσή μας. Η εποχή προσφέρεται για τέτοιου είδους εγχειρήματα, αφού πολλές φορές μια αιφνιδιαστική αλλαγή στην εμφάνιση σηματοδοτεί μια νέα αρχή στη ζωή μας. 

Ένα αληθινό φυσικό λίφτινγκ είναι σύνθετο. Η επέμβαση στα κινητά χαρακτηριστικά (φρύδια, μάτια, χείλη), την επιδερμίδα και τα δόντια, εφαρμόζεται σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά. Η αισθητική ιατρική γνωρίζει σήμερα πώς να εξαλείψει από ένα πρόσωπο τα σημάδια του χρόνου, χωρίς να προδώσει την έκφραση και την αλήθεια του.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν περιορισμένες επεμβάσεις που βελτιώνουν την εικόνα χωρίς ν’ αλλάζουν τη φυσιογνωμία. Έτσι, στον “αγγελικά πλασμένο” κόσμο του σήμερα, οι οδοντιατρικές αισθητικές μικροαποκαταστάσεις και το μόνιμο μακιγιάζ φαντάζουν απαραίτητα, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν εκεί για…διορθώσεις.
Η αισθητική οδοντιατρική, μία από τις πλέον σύγχρονες επεμβάσεις ομορφιάς, κάνει σήμερα θαύματα και χαρίζει χαμόγελα με συμμετρικά,ολόισια δόντια και απόλυτη φυσικότητα. Από την άλλη, το μόνιμο μακιγιάζ είναι η νέα τάση της ομορφιάς.
Υπόσχεται να μας χαρίσει γοητεία, νεανική εμφάνιση, φωτογένεια και να κρατήσει ψηλά τα… φρύδια μας και το ηθικό μας.
Ο χρόνος ανάρρωσης για πολλές από τις διορθωτικές αυτές κινήσεις δεν υπερβαίνει τις τρεις, τέσσερις ώρες, τα ορατά σημάδια περιορίζονται σε μια μικρή κοκκινίλα ή μια μικρή μελανιά, ενώ το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
Τώρα λοιπόν, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, είναι ιδανική εποχή για να χαρίσετε στον εαυτό σας κάποιες pre-xmas “επεμβασούλες”, που σας δίνουν τη δυνατότητα να γίνετε πιο νεα και πιο όμορφη καθώς μεγαλώνετε.

Dental lift

Όρος που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και έρχεται να βελτιώσει το χαμόγελο και την αυτοπεποίθησή μας. Ένα dental lift σμιλεύει και φροντίζει κάθε δόντι ξεχωριστά, διορθώνοντας το σύνολο των οδοντιατρικών ατελειών που μπορεί να έχει ένα στόμα. Περιλαμβάνει αλλαγή σφραγισμάτων, βελτίωση του κοπτικού μέρους των δοντιών, αύξηση όγκου όπου χρειάζεται και διόρθωση του χρώματος. Το σχήμα, το μέγεθος, η κλίση και το χρώμα των νέων όψεων επιλέγονται με πολύ μεγάλη προσοχή για να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.
Η αποκατάσταση του χαμόγελου συντελεί στην ταυτόχρονη αποκατάσταση των μυών του προσώπου.
Το πρόσωπο “γεμίζει” σε ορισμένες περιοχές, στα χείλη και γύρω από το στόμα.
Η χειλική υποστήριξη εξαρτάται από τη θέση και το σχήμα των δοντιών. Η σύγχρονη οδοντιατρική μπορεί να μας γλιτώσει από πολλές αισθητικές επεμβάσεις, διορθώνοντας μαζί με τα δόντια μας, το χαμόγελο, το περίγραμμα και τις ρυτίδες του προσώπου. 

Χείλη για φίλημα

Αν τα χείλη σας είναι λεπτά έως ανύπαρκτα και το καμουφλάζ που επιχειρείτε  τονίζει απλώς το…έλλειμμα, αναζητήστε τη λύση στο μόνιμο μακιγιάζ. Πρόκειται για ανώδυνη, γρήγορη και οικονομική τεχνική, η οποία δίνει όγκο στα λεπτά χείλη και ένταση σε όσα έχουν ασαφές περίγραμμα.
Το μόνιμο μακιγιάζ, εκτός από τις γυναίκες που έχουν πολύ λεπτά χείλη (άνω ή κάτω ή και τα δύο) και θέλουν να τα μεγαλώσουν, βοηθά και τις γυναίκες που έχουν πολύ χονδρά χείλη και θέλουν να τα λεπτύνουν, τις γυναίκες με έντονα σημεία γήρανσης (περιστοματικές ρυτίδες) στα χείλη, αλλά και γυναίκες και άνδρες με πτώση των γωνιών του στόματος, που δίνουν μια μόνιμη έκφραση θλίψης.
Ενδείκνυται επίσης σε περιπτώσεις γυναικών και ανδρών που θέλουν να διορθώσουν κάποια επίκτητη ατέλεια ή κάποια δυσμορφία που προκλήθηκε μετά από τραυματισμό, εγκαύματα αφαίρεση καλοήθων ή κακοήθων βλαβών των χειλιών. Όλα τα χείλη διορθώνονται! Ο σωστός σχεδιασμός της επέμβασης, η μελέτη του περιστατικού και η άριστη εφαρμογή των νέων τεχνικών μάς δίνει ένα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα.
Η διαδικασία είναι απλή. Μια βελόνα από ανοξείδωτο χάλυβα “γράφει” πάνω στο δέρμα εγχέοντας χρωστικές. Έτσι, μόρια στο επιθυμητό χρώμα περνούν κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και τοποθετούνται σε βάθος ενός χιλιοστού, όπου παραμένουν για τρία χρόνια.
Αυτή η τεχνική διαφέρει από εκείνη του τατουάζ, που εγκαθιστά τις χρωστικές βαθιά μέσα στο δέρμα δίνοντας μόνιμο αποτέλεσμα. 

Gum lift

Το “ουλικό χαμόγελο” είναι συνήθως χαρακτηριστικό γνώρισμα εκ γενετής.
Σε περίπτωση που, όταν χαμογελάμε, φαίνονται υπερβολικά τα ούλα, μια ένεση botox στις δύο πλευρές της βάσης της μύτης επιτρέπει την ελαφριά χαλάρωση του άνω χείλους, με αποτέλεσμα να καλύπτει περισσότερο τα δόντια όταν χαμογελάμε. Όταν το πρόβλημα είναι μικρότερο, με τη χρήση laser έχουμε την δυνατότητα να αφαιρέσουμε τμήμα των ορατών ούλων, μεγαλώνοντας το σχήμα των δοντιών και μικραίνοντας το μήκος των ούλων, αποκαλύπτωντας έτσι ένα αρμονικό χαμόγελο με συμμετρικές αναλογίες. Η επέμβαση δεν έχει πόνο, διαρκεί ελάχιστα λεπτά και η βελτίωση στο χαμόγελο είναι εντυπωσιακή.

Ίσια δόντια σε μία επίσκεψη

Με την μέθοδο bonding ο αισθητικός  οδοντίατρος μπορεί να διορθώσει το σχήμα και το χρώμα των δοντιών ταυτόχρονα. Τα δόντια αναπλάθονται με συνθετική ρητίνη ενισχυμένη με κόκκους πορσελάνης για μεγαλύτερη διάρκεια. Προτείνεται για μικρά δόντια με κενά, καθώς και για δόντια με πολλαπλά σφραγίσματα. Με την τεχνική αυτή δεν τροχίζουμε το δόντι, απλώς “αγριεύουμε” ελάχιστα την επιφάνειά του πάνω στην οποία προσθέτουμε ρητίνη.
Οι όψεις, εκτός από το κενό που καλύπτουν, χτίζουν ένα σπασμένο δόντι ή δίνουν μάκρος σε ένα κοντό. Το bonding καλύπτει τις έντονες δυσχρωμίες και χαρίζει ίσια οδοντοστοιχία. Οι ρητίνες επιδιορθώνονται τοπικά ακόμα και αν σπάσουν. Η διαδικασία, παρότι είναι λεπτή και τεχνικά απαιτητική, ολοκληρώνεται σε ένα απόγευμα.

Φωτεινό χαμόγελο

Όταν το χαμόγελό μας αστράφτει φωτίζεται ολόκληρο το πρόσωπό μας. Τα δόντια δεν αρκεί να είναι υγιή,  χρειάζεται και να το δείχνουν. Δυστυχώς, όμως, το σμάλτο δεν είναι “αδιάβροχο”. Με τον καιρό, οι χρωστικές ουσίες των τροφίμων το διαπερνούν, δίνοντάς του μια μπεζ έως κίτρινη απόχρωση. Όταν το ζητούμενο είναι ένα λαμπερό χαμόγελο, η λεύκανση είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική αρωγή. Συστήνεται επειδή είναι ασφαλής, ανώδυνη και οικονομική θεραπεία, προκειμένου τα δόντια να αποκτήσουν το λευκό, υγιές χρώμα τους. Έχει αποδειχθεί  πως δεν καταστρέφει την αδαμαντίνη, γιατί δεν δρα αποτρίβοντας αυτήν, δεν προκαλεί προβλήματα στο στομάχι και δεν βλάπτει τη βλεννογόνο του στόματος και τον ουλώδη ιστό. Η μόνη επιπλοκή είναι μια παροδική ευαισθησία σε ένα 10% του πληθυσμού, η οποία κρατάει όσο και η λεύκανση, και φεύγει αμέσως μετά το τέλος αυτής. Τα δόντια δεν γίνονται πιο αδύνατα, γίνονται πιο λευκά!
Υπάρχουν δύο μέθοδοι λεύκανσης: η πρώτη γίνεται στο ιατρείο με υψηλής περιεκτικότητας υπεροξείδιο του καρβαμιδίου.
Τα σύγχρονα σκευάσματα λεύκανσης περιέχουν PF (νιτρικό κάλιο και φθόριο) για ελαχιστοποίηση της ευαισθησίας, ενδυνάμωση της αδαμαντίνης και πρόληψη της τερηδόνας. Τον βασικό λόγο στην επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου τον έχει ο οδοντίατρος, ανάλογα με τον τύπο των δοντιών σας και τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε.
Η λεύκανση διαρκεί για πολύ καιρό στο 80%-100% της αρχικής της κατάστασης. Η βασικη προϋπόθεση  είναι μία φορά τον χρόνο να γίνεται ένα φρεσκάρισμα-touch up για 2-3 ημέρες, χρησιμοποιώντας τα ναρθηκάκια, σε πολύ χαμηλό κόστος.

Eye liner, η γραμμή της ομορφιάς

Για πολλές γυναίκες η καθημερινή διαδικασία που απαιτεί το eye liner είναι δύσκολη και προβληματική. Μια γραμμή στα βλέφαρα θα πρέπει να είναι καλοσχεδιασμένη και να δίνει το ζητούμενο σχήμα στα μάτια. Ό,τι παίρνει σχήμα παίρνει ζωή. Το σχέδιο ενός eye liner δεν έχει την ίδια ελευθερία με το σχέδιο των φρυδιών. Το σχήμα που θα δώσουμε στο make-up των ματιών πρέπει να ακολουθεί το φυσικό τους σχήμα, διορθώνοντας μόνο το εξωτερικό άκρο.
Μια μικρή παρέκκλιση της γραμμής του eye liner μπορεί να διορθώσει μια μικρή ανισορροπία του προσώπου. Το  eye liner μπορεί να γίνει στο πάνω ή και στο κάτω βλέφαρο. Για να είναι διακριτικό (και αυτό το επιζητούν και οι άνδρες) χρωματίζονται μικρές τελείες ανάμεσα στις βλεφαρίδες, με αποτέλεσμα να τονιστεί απλώς η βάση τους.
Το μόνιμο μακιγιάζ των ματιών έχει σκοπό να υπογραμμίσει τον προσωπικό τύπο της γυναίκας, και καλείται να βοηθήσει όχι μόνο στις περιπτώσεις που η φύση δεν στάθηκε γενναιόδωρη, αλλά και στις περιπτώσεις που πρέπει να αναδειχθεί η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα του βλέμματος.

Φρύδια, στολίδια

Αυτό που κάνει το βλέμμα όμορφο δεν είναι μόνο τα μάτια, αλλά και τα φρύδια. Τα όμορφα φρύδια είναι εκείνη η μικρή αλλά τόσο χαρακτηριστική λεπτομέρεια που δίνει χαρακτήρα στην έκφραση και στο πρόσωπο. Τα φρύδια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γενική εικόνα του προσώπου, καθώς το σωστό σχήμα μπορεί να τονίσει και να αναζωογονήσει τα χαρακτηριστικά, ακόμη και να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Έχουν κεντρική θέση στο πρόσωπο  και γι’ αυτό το σχήμα τους επηρεάζει όλα τα χαρακτηριστικά. Ένα άσχημο φρύδι κεντρίζει το βλέμμα, και έτσι αδικούνται τα όμορφα μάτια και το σχήμα των χειλιών. Στο φρύδι πάντα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης, γιατί πολλές φορές μπορεί να έχει ωραίο σχήμα,αλλά να μην είναι τονισμένο αρκετά, να του λείπει μήκος ή κάτι που να του προσδίδει προσωπικότητα. Συχνά υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορεί να διορθωθούν με την αρωγή του μόνιμου μακιγιάζ. Αυτή η σοφιστικέ παρέμβαση μπορεί να χαρίσει νέα γραμμή στα φρύδια, να γεμίσει τα κενά ή απλώς να αναδείξει το σχήμα τους.

Η ομορφιά είναι εμπειρία. Είναι αύρα, αίσθηση επικοινωνίας με τη χάρη, η ποιότητα εκείνη που δίνει χαρά στον νου και τις αισθήσεις. Και επειδή κάθε άνθρωπος έχει έναν μοναδικό νου και πέντε μοναδικές αισθήσεις, η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Όποιον σύγχρονο τρόπο και αν επιλέξετε, μην ξεχνάτε να χαμογελάτε. Το γέλιο απελευθερώνει τις ενδορφίνες, ορμόνες που, μεταξύ άλλων, μειώνουν το στρες και χαλαρώνουν τους μυς, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερες ρυτίδες. Ένα λεπτό γέλιου έχει την ίδια ευεργετική επίδραση στον οργανισμό με 45 λεπτά ξεκούρασης.

 
 
 
 

Share with your timeline