Skouras Lab

Skouras lab

Χαμογελάστε ελεύθερα

Χαμογελάστε ελεύθερα

Επιμέλεια:
Δημήτρης ΚΑΡΑΜΗΤΟΣ, χειρουργός οδοντίατρος
Δήμητρα ΣΚΟΥΡΑ, permanent make-up artist

Ένα λαμπερό και γεμάτο υγεία χαμόγελο, θα σας βοηθήσει όχι μόνο να δείχνετε, αλλά και να νίωθετε ωραία, σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής σας!!!
 
Ένα Χαμόγελο – Χίλιες Λέξεις
Το χαμόγελό μας, είναι προϊόν μια σύνθεσης ανατομικών στοιχείων, όπως, η επιδερμίδα της περιοχής, τα χείλη, τα δόντια και οι ιστοί που τα περιβάλλουν. 
Η αισθητική τους αρμονία, είναι το κυρίαρχο συστατικό της προσωπικότητάς μας, έχει ανυπολόγιστη αξία και βοηθά στην εκπλήρωση της ανάγκης μας για επιτυχία. 
Με ένα χαμόγελο, εκφράζουμε ή προκαλούμε συναισθήματα, εκπέμπουμε μηνύματα, πλαισιώνουμε τον λόγο μας, προβάλλουμε τον εσωτερικό μας κόσμο. 
Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν, η άνεση με την οποία αφήνουμε να διαγραφεί το χαμόγελο μας, γιατί μας προσδίδει αυτοπεποίθηση, θέλουμε να “κερδίσουμε” τους άλλους, να τους γοητεύσουμε και να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους. 
 
Διαχρονική ομορφιά
Ο χρόνος που περνά, αφήνει τα ίχνη του στα δόντια μας και τους γύρω ιστούς. Τα δόντια μας παρουσιάζουν αλλοιώσεις στο χρώμα και το σχήμα τους, μπορεί να χαθούν. Τα ούλα μας αιμορραγούν, διογκώνονται ή υποχωρούν και σε συνδυασμό με ελλειπή πρόληψη, συγγενείς ανωμαλίες και ατυχήματα, θα προκληθούν δυσλειτουργίες που θα επιφέρουν δυσκολίες στην ομιλία, την σωστή μάσηση της τροφής, μπορεί ακόμη και να μας δημιουργήσουν πονοκεφάλους.
Επιπλέον, η απώλεια οδοντικών ή μαλακών ιστών, μεταβάλλει την κάθετη διάσταση του προσώπου, έχουμε ανεπαρκή στήριξη στα χείλη και τις παρειές, με αποτέλεσμα αυτά να “πέφτουν”, να “ζαρώνουν”, να χάνεται το φυσικό περίγραμμα του προσώπου και.. να προστίθενται μερικά χρόνια στη βιολογική μας ηλικία.
Στο αιώνιο αίτημα για υγεία, ομορφιά και νεότητα, η αισθητική οδοντιατρική σήμερα, χάρη στη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και των βιο-υλικών, μπορεί να μας δώσει πίσω αυτό, που ίσως μας έκλεψε ο χρόνος: ένα δροσερό χαμόγελο.
Το όμορφο, στα σκαλοπάτια του χρόνου βαθμιαία και συγκινητικά υποχωρεί, μπορεί όμως να παραχωρήσει τη θέση του στο διαχρονικά ωραίο, αντανακλώντας έτσι την στάση μας απέναντι στη ζωή.  
 
Σύγχρονη οδοντιατρική φροντίδα
Βρισκόμαστε στο κατώφλι του 21ου αιώνα και η οδοντιατρική επιστήμη δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τις ραγδαίες εξελίξεις που συντελούνται στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.
Νέα υλικά και νέες τεχνικές, δίνουν τη δυνατότητα στον σύγχρονο οδοντίατρο, να προσφέρει υπηρεσίες υγείας, υψηλής ποιότητας και αισθητικής.
Η απουσία του πόνου από την καθημερινή οδοντιατρική πράξη, η δυνατότητα που έχουμε πλέον να συνεργαστούμε, να πούμε και να συζητήσουμε τις προσδοκίες μας με τον γιατρό μας, να τον συμβουλευτούμε και να αποφασίσουμε μαζί για το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι οπωσδήποτε μια νέα πραγματικότητα και συμβάλει σημαντικά στο δικαίωμα που έχουμε όλοι στο καλύτερο.
Στην αέναη αναμέτρηση, ανάμεσα στην κράση ή αλλιώς “βιολογική ιδιαιτερότητά μας”, και τη μεγάλη ποικιλία εξωτερικών ή περιβαλλοντικών παραγόντων, ο οδοντίατρος, είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας στην απόκτηση και διατήρηση άριστης στοματικής υγείας.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, στην οικοδόμηση της νέας σχέσης ιατρού – ασθενή, είναι και η νέα οπτική που διέπει πια τους οδοντιατρικούς χώρους. Χώροι άνετοι, μοντέρνοι και φιλικοί, αναμονή που γίνεται ευχάριστη με διάφορα οπτικο-ακουστικά μέσα, άφθονο έντυπο ενημερωτικό υλικό και προσωπικό που είναι δίπλα μας και ενδιαφέρεται πραγματικά για τις ανάγκες μας.
Ας ξεχάσουμε λοιπόν τους φόβους μας και ας κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα! 
 
Επανορθωτικές αισθητικές αποκαταστάσεις
Σήμερα, μπορούμε να αποκαταστήσουμε, το σύνολο των αισθητικών προβλημάτων που μπορεί να απασχολούν την στοματική κοιλότητα.
Ο αισθητικός οδοντίατρος, έχει τη δυνατότητα να επέμβει με επιλεγμένες μεθόδους σε καταστάσεις όπως αραιοδοντίανανοδοντίαδυσχρωμίεςμασητικές αποτριβές ή διαβρώσεις, οδοντικές αποκλίσεις, συνωστισμός, αλλαγή χρώματος, παρουσίες νεογιλών στον φραγμό, ουλικό χαμόγελο και γερασμένη ή ελλειπή οδοντοφυΐα.
Οι σύγχρονες αισθητικές παρεμβάσεις, διέπονται από την λογική της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης και τον πλήρη σεβασμό των βιολογικών ορίων κάθε περιστατικού. 
Μια λεπτομερής ανάλυση των ιδιαίτερων και ατομικών μας στοιχείων, μια φυσιο-ανατομική μελέτη του προσώπου αλλά και η επιθυμία μας, είναι τα απαραίτητα δεδομένα που συμβάλλουν στον καθορισμό του πλάνου θεραπείας και αποκατάστασης.
Το μέγεθος, η εμφάνιση και το σχήμα που έχει κάθε δόντι ξεχωριστά, έχει τη δική του αισθητική επιρροή και όπως η οδοντοσειρά, θα πρέπει να συνδέεται με τον ψυχικό μας προσανατολισμό, αλλά και με το σχήμα του προσώπου μας. Η ακριβής μελέτη αυτών των παραμέτρων και πιστή απόδοση αυτού που ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά είναι το κλειδί της επιτυχίας.
Σ’ ένα οβάλ, τετράγωνο ή μακρύ πρόσωπο, είναι εντελώς διαφορετική η διάταξη των δοντιών στον φραγμό. Μακρύτεροι κεντρικοί τομείς δείχνουν παιδικότητα, κενό ανάμεσά τους έναν αισθησιασμό, ενώ τομείς με μικρές αποκλίσεις και ωραία διάταξη, αποπνέουν γενναιοδωρία και πλούσιο συναίσθημα. Στα κινούμενα σχέδια, οι ήρωες, έχοντας μεγάλους του άνω κεντρικούς τομείς, πλησιάζουν την παιδική ιδιοσυγκρασία και ανεμελιά, ενώ οι επιβλητικοί και μεγάλοι κυνόδοντες, ταιριάζουν πιο πολύ σε ταινίες τρόμου. Γενικότερα, οι μεγάλοι και επιβλητικοί κυνόδοντες δίνουν μια εικόνα αυστηρότητας στον χαρακτήρα μας.
Οι πλαϊνοί τομείς είναι διαφορετικοί σε κάθε φύλο και η παρουσία όλου του φραγμού σ’ ένα χαμόγελο, αποπνέει κύρος και αποφασιστικότητα. Άλλωστε τέτοια μυστικά χρησιμοποιεί και η κινηματογραφική βιομηχανία για να αποδώσει ένα καθορισμένο στυλ στους ήρωές της. Η Madonna με το αισθησιακό της χαμόγελο ενισχύει την σεξουαλική της εικόνα, η Julia Roberts με την πλούσια οδοντοσειρά της εκπέμπει αυτοπεποίθηση και συναισθηματισμό, ενώ η Monica Bellucci εκφράζει τον ερωτισμό και τη θηλυκότητά της, μέσα από ένα συναρπαστικά γλυκό και φαινομενικά αθώο χαμόγελο. Στο κόκκινο χαλί, έξω από το Kodak Theater, τη στιγμή που τα φλας των φωτογράφων αστράφτουν με συχνότητα ριπών, δεν έχει σημασία το φόρεμα ή το περιδέραιο. Το αληθινό κόσμημα είναι το χαμόγελο!
 
Η εξέλιξη στην υπηρεσία της επιστήμης

Πέρα από τις κλασσικές μεθόδους, εξοπλισμό και υλικά επανόρθωσης του στοματο-γναθικού συστήματος, ο κλινικός, έχει επιπλέον στη διάθεσή του και πιο σύγχρονη τεχνολογία, όπως οι συσκευές LED, LASER, CAD-CAM, τα οποία κάνουν ασφαλή την επεμβατική διαδικασία και μαζί με τα αισθητικά υλικά νέας γενιάς, συντελούν στην απόδοση μεγαλύτερης βιο-συμβατότητας, μακροζωίας και λειτουργικότητας των αποκαταστάσεων.
Τα αισθητικά υλικά κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες, τις σύνθετες ρητίνες και τα υαλο-κεραμικά (πορσελάνες).
Οι σύνθετες ρητίνες εξελίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό, εμπλουτίσθηκαν με κόκκους υάλου για μεγαλύτερη αντοχή, βελτιώθηκε η δομή τους για καλύτερη στιλπνότητα και καλύπτουν πλέον μεγάλο χρωματικό φάσμα, έχοντας ταυτόχρονα ικανοποιητική αισθητική απόδοση για ένα οδοντικό lifting διάρκειας.
Τα κεραμικά υλικά (όψεις, jackets, ένθετα, επένθετα) έχουν πλησιάσει πολύ τις φυσικές ιδιότητες των δοντιών και σίγουρα κατέχουν την πρώτη θέση στην επιλογή υψηλότερης αισθητικής στις σύγχρονες αποκαταστάσεις.

Εν λευκώ…
Στους δρόμους της Νέας Υόρκης, της πόλης που γεννά τις τάσεις δεν θα δείτε… γκρίζο χαμόγελο. Η λεύκανση των δοντιών είναι υπόθεση ρουτίνας. Το λευκό χαμόγελο είναι τόσο συνηθισμένο, όσο το κραγιόν στα χείλη των γυναικών. Οι Νεοϋορκέζοι επισκέπτονται ένα dental spa με τη συχνότητα που εμείς οι Έλληνες πηγαίνουμε κομμωτήριο.
Με τη λεύκανση βελτιώνεται το φυσικό χρώμα των δοντιών, χωρίς να τα καλύψουμε με κάποιο ξένο υλικό. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη δομή του δοντιού και τα αίτια της δυσχρωμίας. Συνήθως η φωτεινότητα των δοντιών αυξάνεται τουλάχιστον κατά τρεις τόνους. Η λεύκανση είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία και ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει ο οδοντίατρος, για να βάλει την καθοριστική πινελιά σε αυτόν τον υπέροχο πίνακα… ΕΣΑΣ!!!
 
Ένοχο ή ελκυστικό χαμόγελο
Η ψυχική μας ισορροπία και γαλήνη, εξαρτάται από την αβίαστη εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας.  Ο νους για να συμβάλει θετικά στην υγεία μας, χρειάζεται ένα θετικό πλαίσιο σκέψης. 
Ένα γεμάτο υγεία χαμόγελο, εκφράζει την ψυχική μας ποιότηταΟ άνθρωπος γελάει γιατί τη δεδομένη στιγμή αισθάνεται να πλημμυρίζει από συναισθήματα ανωτερότητας σε σχέση με αυτό που επικρατεί γύρω του ή…αντηχεί στα αυτιά του. Μια καλαίσθητη οδοντοσειρά, περιβαλλόμενη από λαμπερή επιδερμίδα και υπέροχα χείλη, είναι η εικόνα που θέλουμε να συμπληρώνει την παρουσία μας.
Πόσες φορές δε βλέπουμε κάποιον να γελά, βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα του;
Τι συναισθήματα μας προκαλεί μια δυσάρεστη αναπνοή;
Όταν διαπιστώνουμε ατέλειες στο χαμόγελο κάποιου, δεν μας εντυπωσιάσει αρνητικά ή ακόμα χειρότερα, δεν ακυρώνεται η ποιότητα των λόγων του;
Έρευνες υποστηρίζουν πως στα πρώτα χιλιοστά του δευτερολέπτου που περνούν μέχρι να αντιληφθούμε μια εικόνα, όχι μόνο κατανοούμε ασυναίσθητα τι είναι, αλλά και αποφασίζουμε αν μας αρέσει ή όχι.
Το χαμόγελο λοιπόν μας χαρακτηρίζει.
Σήμερα μπορούμε να ανατρέψουμε τα αρνητικά μηνύματα που πιθανόν εκπέμπουμε, δίνοντας την ανάλογη σημασία στην πρόληψη και την ανάπλαση, σε αυτό που απλόχερα που μπορεί να μας είχε χαρίσει η φύση: ένα ελκυστικό χαμόγελο!!
ΚΟΝΤΑ…στο τέλειο!
Το χαμόγελο είναι μια παγκόσμια… γλώσσα που “μιλιέται” άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, απ’ όλους τους ανθρώπους αυτού του κόσμου. Οι άνθρωποι με το γέλιο τους εκφράζουν συνασιθήματα και γελώντας δίνουν ήχο στις εσωτερικές τους σκέψεις.
Μαθαίνοντας να γελάμε και να χαμογελάμε συμβάλλουμε στην καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής μας. Αν μπορούμε να γελάσουμε με μία δύσκολη κατάσταση, τότε σίγουρα μπορούμε και να την ξεπεράσουμε. Η σύσπαση των ζυγωματικών μυών (οι μύες του γέλιου) είναι μία ενεργειακή διαδικασία που βοηθά τον οργανισμό να “απορροφά” τους “κραδασμούς” των ψυχικών εντάσεων και των δυσκολιών προσαρμογής στο κοινωνικό περιβάλλον.  Ένα όμορφο χαμόγελο εξομαλύνει τις λεκτικές παρεξηγήσεις και δίνει διέξοδο στα επικοινωνιακά αδιέξοδα.
Ελκυστικό χαμόγελο, όμως, δεν είναι μόνο όμορφα δόντια και υγιή ούλα. Είναι και ό,τι τα περιβάλλει. Δεν υπάρχει κανένα σημείο στο πρόσωπο της γυναίκας που να συγκεντρώνει μεγαλύτερη προσοχή, αλλά και κούραση από τα χείλη της. Η περιοχή γύρω από το στόμα καλύπτει μόλις λίγα τετραγωνικά εκατοστά της συνολικής επιφάνειας του προσώπου. Τα αποτελέσματα όμως, από την ελλειπή φροντίδα γίνονται ορατά σε όλο το πρόσωπο.
Τα χείλη, εκτός από ότι σπάνια έχουν απόλυτα ομοιόμορφο σχήμα, με τον καιρό χάνουν την ελαστικότητά τους, το χρώμα αλλά και το περίγραμμά τους. Με το πέρασμα του χρόνου, το στόμα, όπως και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, αλλοιώνονται λόγω της ηλικίας, αλλά και λόγω της μεταβολής του χαρακτήρα. Έτσι δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες που με μια προσεκτική παρατήρηση μαρτυρούν πολλά.
Το κάπνισμα και η έκθεση στις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες έχει άμεση επίδραση στην καλή εικόνα των χειλιών. Το χειμωνιάτικο κρύο ελαττώνει την έκκριση των ελάχιστων και σχεδόν ανενεργών σμηγματογόνων αδένων, ενώ ο αέρας ευνοεί την εξάτμιση του νερού στην επιφάνεια του δέρματος και ελαττώνει τον βαθμό ενυδάτωσης. Όταν είναι υπερβολικά ξηρός συμβάλλει στο να αυξηθούν οι ανεπαίσθητες απώλειες και να αποξηρανθεί το έτσι κι αλλιώς ευαίσθητο περίβλημα του στόματος. Η ξήρανση ευνοείται από τη θέρμανση, αλλά και από τη χρήση καθαριστικών ουσιών.
Τα χείλη δεν έχουν μελανίνη. Έτσι, δε μπορούν να αμυνθούν απέναντι στον ήλιο. Και δεν διαθέτουν ιδρολιπιδική μεμβράνη, με αποτέλεσμα το δέρμα σε αυτό το σημείο να έχει σημαντικές απώλειες υγρασίας. Η υδρολιδική ασπίδα- που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το σώμα- είναι ένα γαλάκτωμα W\O αποτελούμενο από διάφορες ουσίες: προϊόντα τα οποία προέρχονται από την κερατινοποίηση της επιδερμίδας (νερό, πρωτεΐνη) και προϊόντα έκκρισης: σμήγμα και ιδρώτας (νερό και λιπίδια). Η έλλειψη φυσικής εξωτερικής προστασίας – λόγω της απουσίας ιδρολιπιδικής μεμβράνης- και συνήθειες όπως το να σαλιώνουμε και να δαγκώνουμε τα χείλη μας επιδεινώνουν την ξηρότητα και τα κάνουν να να σκάνε και να ξεφλουδίζουν.
Το σάλιο, το οποίο περιέχει ενεργά ένζυμα, αλλά και έναν καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό βακτηρίων, στην κυριολεξία όχι μόνο διαλύει την αναγεννητική προσπάθεια των χειλιών, αλλά τα σχίζει και τα κακοποιεί, οδηγώντας τα σε μεγαλύτερα σκασίματα. Η υπερβολική ξηρότητα μπορεί να γίνει αιτία πρόκλησης μολύνσεων μεταξύ των οποίων και του έρπη.
Το πιο επιβαρυντικό στοιχείο όμως, είναι ότι βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Είναι απαραίτητα στο φαγητό, στην ομιλία, στο φιλί, στο χαμόγελο αλλά και στον εκνευρισμό, όταν τα δαγκώνουμε για να ελέγξουμε τα νεύρα μας. Η κινητικότητα της συγκεκριμένης περιοχής είναι συνεχής, εκτός και αν έχει κανείς ενεργοποιήσει φραγή εισερχόμενης τροφής και συναισθημάτων και έχει πάρει όρκο σιωπής.
Με το πέρασμα του χρόνου, στοιχεία που ευθύνονται για την “στήριξη” και τη νεανικότητα της επιδερμίδας, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, εξασθενούν. Η ιδιόμορφη αρχιτεκτονική του δέρματος αρχίζει να παρουσιάζει “ρωγμές”. Και τότε τα χείλη γίνονται πιο αδύναμα, χάνουν τη σφρηγιλότητα και τη ζωντάνια τους. Οι κάθετες γραμμές που δημιουργούνται στα χείλη φαίνονται πολύ πιο έντονα από τις γραμμές σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου. Και το χειρότερο; Το κραγιόν συσσωρεύεται σε αυτές τις γραμμές και αλλοιώνει το περίγραμμα.
Αν προσπαθήσει κανείς να αλλάξει το σχήμα και το μέγεθος και το σχήμα των χειλιών του, μόνο με το κραγιόν, το μόνο που θα καταφέρει να κάνει, είναι να δημιουργήσει την αστεία εντύπωση πως βάφτηκε χωρίς καθρέφτη. Δεν είναι λίγες οι φορές, που το προσωρινό μακιγιάζ – καμουφλάζ τονίζει, απλώς, το… έλλειμμα. Η μεγέθυνση του άνω χείλους, με μολύβι και κραγιόν, μπορεί να είναι καλή για μια φωτογράφηση, με τη βοήθεια μακιγιέρ, φωτογράφου και κατάλληλου φωτισμού, αλλά στην καθημερινή ζωή δεν λειτουργεί.
Για να “ξανα-ζωντανέψουν” τα χείλη, η αισθητική ιατρική διαθέτει ελαφριά πίλινγκ που βοηθούν στην ανάπλαση, αλλά και λέιζερ νέας γενιάς – με πολύ μικρές κεφαλές – που επαναδραστηριοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, αποκαθιστώντας έτσι την πυκνότητα του δέρματος και διορθώνοντας τις ρυτίδες από το εσωτερικό. Σαρκώδη χείλη επιτυγχάνονται και με ενέσιμα υλικά – υαλουρονικό οξύ, πολυγαλακτικό οξύ, Hylan Dex- που διορθώνουν το πρόβλημα γρήγορα και χωρίς πόνο. Αν συμφωνεί κανείς με τη φιλοσοφία των ενέσιμων διαδικασιών, θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του την αναγκαιότητα της συχνής επανάληψης, αφού τα χρησιμοποιούμενα υλικά απορροφώνται από το δέρμα σε διάστημα λίγων μηνών.
Για αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας, εγχέονται κάτω από το δέρμα υλικά όπως το Αquamid και το Αrtecoll. Το Αquamid είναι ένα gel από στερεοποιημένο νερό, που εκτός από τα χείλη γεμίζει και ζυγωματικά αλλά και βαθουλώματα που γίνονται με το χρόνο, π.χ. στην άνω γνάθο. Το βασικό πλεονέκτημα του Αquamid είνaι ότι πρόκειται για το μοναδικό ενέσιμο υλικό που προσφέρει δυνατότητα διόρθωσης. Aν δεν σας κολακεύει το αποτέλεσμα, μπορείτε να απαλλαγείτε απ’ αυτό. Το Artcoll, η πιο trendy σύνθεση της τελευταίας δεκαετίας, αποτελείται κατά 75% από διάλυμα κολλαγόνου και κατά 25% από συνθετικά μικροσφαιρίδια. Λόγω ζωικής προέλευσης, ένα μήνα πριν την εφαρμογή, απαιτείται ένα τεστ αλλεργίας. Οι ενέσεις πρέπει να επαναληφθούν έπειτα από τρεις και στη συνέχεια ύστερα από έξι μήνες, ώστε να μονιμοποιηθεί το αποτέλεσμα.
Αν τα χείλη είναι τελείως ανύπαρκτα, η αύξηση του όγκου των χειλιών μπορεί να γίνει χειρουργικά με εσωτερική τομή και να μεταφερθεί μάζα στα σημεία που πρέπει. Συχνά χρησιμοποιείται το cortex, ένα κορδόνι που περνά στο εσωτερικό των χειλιών και αυξάνει τον όγκο του περιγράμματος. 
Εάν χρειάζεται να διορθώσουμε και να αναδείξουμε το σχήμα των χειλιών, το ημι-μόνιμο μακιγιάζ ή make up διαρκείας είναι ιδανική λύση για να δώσει όγκο στα λεπτά χείλη και ένταση σε όσα έχουν ασαφές περίγραμμα. Η διαμόρφωση του σχήματος είναι περίπλοκη εργασία επειδή απαιτείται τέλεια συμμετρία. Οι ανομοιομορφίες όμως, πρέπει να εξομαλύνονται με μέτρο. Αν ξεπεράσουμε κατά πολύ το φυσικό περίγραμμα, το αποτέλεσμα θα δείχνει ψεύτικο και θα γελοιοποιεί τη γυναίκα. 

Υπάρχει αντικειμενικός τρόπος για να μετρήσουμε αυτό που ταιριάζει στο πρόσωπό μας. Σύμφωνα με τους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, οι διαστάσεις κάθε χαρακτηριστικού στο πρόσωπο πρέπει να αντιστοιχούν με το 1,618 του διπλανού χαρακτηριστικού. Για παράδειγμα, αν το πλάτος της μύτης είναι 1, το άνοιγμα του στόματος πρέπει να είναι 1,618. Μέσα από ένα πλέγμα γραμμών, γνωρίζουμε από πριν το αποτέλεσμα της επέμβασης και αποφεύγουμε τα λάθη.
Το ημιμόνιμο μακιγιάζ έχει διάρκεια τρία χρόνια και μπορεί να συνδυαστεί θαυμάσια με τα ενέσιμα υλικά ή να υπογραμμίσει με χρωστικές ουσίες τη διορθωτική επέμβαση του πλαστικού χειρουργού.
Στο make up διαρκείας, η απόχρωση και το σχήμα των χειλιών, καθορίζονται από τον γονιδιακά καθορισμένο χρωματότυπο της επιδερμίδας αλλά και της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα. Στους μελαγχολικούς τύπους που οι γωνίες του στόματος “κρεμάνε” προς τα κάτω, αφήνουμε ανοικτές τις άκριες και παίζουμε με το χρώμα. Για να κρύψουμε οπτικά τα χαρακτηριστικά που φανερώνουν θλίψη, πρέπει να αποφύγουμε εντελώς τα σκούρα και μουντά χρώματα και να προτιμήσουμε τις παστέλ αποχρώσεις και τις φωτεινές σκιάσεις, προκειμένου να φρεσκάρουμε την όψη του προσώπου.
Κανένα μέρος του σώματός μας δεν έχει τόσο συμβολική σημασία όσο το στόμα. Ένα όμορφο και επιτυχημένο μόνιμο μακιγιάζ εκπληρώνει την επιθυμία πολλών γυναικών και είναι απόλυτα ανθεκτικό στα φιλιά.

Share with your timeline