Skouras Lab

Skouras lab

Το χρώμα της ομορφιάς

Το χρώμα της ομορφιάς

Από τη:
Δήμητρα ΣΚΟΥΡΑ, permanent make-up artist

 
Η γοητεία της ωριμότητας 


“Αλίμονο. Από μια ηλικία και μετά, κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το πρόσωπό του”, διαπίστωνε σοφά ο Αλμπέρ Καμύ.

Μπροστά στο γήρας, οι άνδρες και οι γυναίκες δεν είναι ισότιμοι. Οι πρώτοι με το πέρασμα του χρόνου αποκτούν την αξία του παλαιωμένου κρασιού σε δρύινα βαρέλια.
Οι γυναίκες – φευ- μπαίνουν σε μια ανηλεή μάχη που ξεκινά λίγο πριν από τα σαράντα. Τότε ακριβώς παίρνουν συνειδητά ή ασυνείδητα μια σημαντική απόφαση: τον τρόπο που θα γεράσουν. Θα αγοράζουν απελπισμένα όλα τα τα προϊόντα που επιβραδύνουν την προέλαση των ρυτίδων, της χαλάρωσης, του μειωμένου μεταβολισμού; Θα παραιτηθούν αφήνοντας τον εαυτό τους να φτάσει στην χειρότερη εκδοχή του; Ή θα φροντίσουν να συνεδιητοποιήσουν νωρίς, ότι γερνάω σημαίνει φέρω την ηλικία μου με αξιοπρέπεια, αγάπη και ειλικρίνεια;
Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες υποκύπτουν αβασάνιστα στην προαιώνια τάση του ανθρώπου να “θεραπεύσει” την “προδοσία” του προσώπου και του σώματος, χωρίς να αναλογιστούν όμως ποια είναι αυτή η προδοσία. Μήπως το γεγονός ότι ξεχωρίζει λίγο ή πολύ από τα ισχύοντα πρότυπα ομορφιάς; Μα αυτά τα πρότυπα τα επιβάλλει, τα μεταβάλλει, τα καταρρίπτει η αγορά και η άκριτη υποταγή μας σ’ αυτήν.
Η γήρανση είναι γεγονός της ζωής. Κάποιοι άνθρωποι βέβαια δυσκολεύονται να το παραδεχθούν. Η νέα γενιά Μπάρμπι, αποτελείται από γυναίκες που τα έχουν δοκιμάσει όλα, αλλά έχουν χάσει το βασικό: τη φυσικότητά τους. Είναι σαν να βλέπεις την ίδια σειρά από εργοστάσιο. Μια συνταγή τόσο τέλεια, σχεδόν σουρεαλιστική. Αυτό όμως που έχει αξία είναι μια γυναίκα που ξέρει να ζει ωραία την ηλικία της. Και ωραίο σημαίνει αυτό που έρχεται στην ώρα του. Η πραγματική ομορφιά δεν μπορεί να είναι σε αναντιστοιχία με την ηλικία μας. Κανείς δεν μπορεί να παλέψει ενάντια στο χρόνο. Μπορεί όμως να παρατείνει τις ηλιόλουστες μέρες του. Να γίνει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. 

Ασχήμια ουσιαστικά δεν υπάρχει. Σε όλα τα πρόσωπα εντοπίζεις στοιχεία ομορφιάς, τα οποία η αισθητική μπορεί να αναδείξει. Το μυστικό της λάμψης είναι να δείχνεις τόσο νέος όσο αισθάνεσαι. Και για να το πετύχεις, χρειάζεται μια καλή συνταγή και…λίγη μαγεία.
Αυτός ο μικρός πλανήτης που λέγεται σώμα για να είναι όμορφος και ν’ ακτινοβολεί πρέπει να λειτουργεί αρμονικά και ισορροπημένα. Ομορφιά είναι η Υγεία, η Ευεξία, η Ειλικρίνεια, η Καλοσύνη, η Αγάπη. Ομορφιά είναι το Σύμπαν, η Φύση. Ομορφιά είναι η Τέχνη. Και Τέχνη είναι να επικεντρώνεις στη λεπτομέρεια.

Το χρώμα της ομορφιάς

Ο καθένας μας έχει έναν προσωπικό κώδικα που ορίζει την απόχρωση του δέρματος, το χρώμα των ματιών και των μαλλιών. Από τη φύση υπάρχει μια αρμονία σ’ αυτές τις αποχρώσεις, την οποία εμείς οι ίδιοι συχνά την καταστρέφουμε. Με το χρώμα δεν υπάρχει μέση οδός. Όταν το χρησιμοποιούμε “μαεστρικά” είναι φίλος. Όταν το απλώνουμε άγαρμπα και απερίσκεπτα γίνεται εχθρός. Το χρώμα είναι δύναμη. Μας κάνει όλους δημιουργούς. Αρχιτέκτονες του προσωπικού μας σύμπαντος. Στις αναρίθμητες αποχρώσεις του μπορούμε να όλοι να αναζητήσουμε τους συνδυασμούς που αντιστοιχούν στην εσωτερική μας αρμονία.

Share with your timeline