Skouras Lab

Skouras lab

Αφαίρεση τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ, βήμα προς βήμα

Αφαίρεση τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ, βήμα προς βήμα

Από τη:
Δήμητρα ΣΚΟΥΡΑ, permanent make-up artist

Όλοι μας γνωρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις, και δεν μπορούμε να ξέρουμε, τελικά, ποιος φταίει περισσότερο, ο ειδικός εφαρμογής της δερματοστιξίας ή ο πελάτης, που επέλεξε ενδεχομένως μόνος του το σχέδιο ή είχε κάποτε εκκεντρικά γούστα.

Από νομικής άποψης, κινούμαστε σε γκρίζα ζώνη, επειδή, ακόμη και αν δεν θεσπίστηκε σχετικός νόμος, θα έπρεπε να υποθέσουμε ότι εκείνος που επιτρέπεται να κάνει δερματοστιξίες ή να σχεδιάζει μόνιμα μακιγιάζ επτρέπεται επίσης και να αφαιρέσει άσχημα αποτελέσματα, στην αντίθετη περίπτωση. Ακούγεται λογικό. Ερευνητής στις ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός, και δημιούργησε ένα προϊόν βασισμένο στη δράση των οξέων φρούτων (απολέπιση του δέρματος): τον αφαιρετή τατουάζ. Προϋποτίθεται, φυσικά, ο σωστός τρόπος θεραπείας και η τήρηση των οδηγιών. Αυτές οι θεραπείες, βέβαια, μπορούν να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες, αλλά αφαιρούν  τις χρωστικές πολύ αποτελεσματικά.
Η μέθοδος είναι απλή: όπου εμφανίζεται τατουάζ ή μόνιμο μακιγιάζ που πρόκειται να αφαιρεθεί συγκεντρώνονται εμφυτευμένες χρωστικές στο δέρμα. Στο σύνολό τους αποτελούν το σχέδιο του τατουάζ ή το μόνιμο μακιγιάζ. Με τον τρόπου που έγινε η δερματοστιξία, δηλαδή όπως εισχώρησαν οι χρωστικές στο δέρμα, έτσι θα φύγουν τώρα αντιστρόφως από το δέρμα. Αλλά πώς λειτουργεί αυτό; 
Η λύση του αινίγματος ονομάζεται μεθοδική του αφαιρετή (Remover Metodik). Κατ’ αρχάς, πρέπει να σημειωθεί ότι, δυστυχώς, δεν αφαιρούνται εύκολα και απλά όλες οι “παραμορφώσεις”. Και εδώ είναι σημαντικό να θέσετε τα σωστά ερωτήματα στους πελάτες. Απόχρωση, βάθος χρωμάτων, ηλικία και επιθυμία της αλλαγής ή της ολικής αφαίρεσης είναι σημαντικά θέματα για να εξάγουμε τα σωστά συμπεράσματα για τον θεραπευτικό τρόπο μας. Σε αυτά ανήκει και η εξακρίβωση αν είχε γίνει εφαρμογή λέιζερ παλαιότερα. Αν ναι, υπάρχει περίπτωση η μεθοδική του αφαιρετή να μην λειτουργήσει, καθώς οι χρωστικές καταστράφηκαν σαν οντότητες. Ανάλογα με το χρόνο παραμονής τους, τα χρώματα διαφέρουν ως προς τη δυνατότητα αφαίρεσής τους, και δεν αφαιρούνται πάντα πλήρως μόνο με μία εφαρμογή. Τατουάζ ή μόνιμα μακιγιάζ που φαίνονται μη επαγγελματικά υποδεικνύουν διαφορετικά βάθη στίξης και μπορεί να αποδειχθούν επίσης προβληματικά.

Συνέχεια 1:
Αφαίρεση τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ, βήμα προς βήμα
Η βάση και αυτής της θεραπείας αποτελεί το συμβόλαιο με τον πελάτη, το οποίο, πρώτα απ ‘όλα, τον ενημερώνει, περιγράφει λεπτομερώς τη θεραπεία, επισημαίνει την εικόνα της αφαίρεσης μετά τη θεραπεία (ιδανικές είναι εκόνες βήμα προς βήμα από προηγούμενες αφαιρέσεις) και περιγράφει επακριβώς τη μετέπειτα περιποίηση του τραύματος, η οποία είναι υποχρέωση του πελάτη.
Η διαδικασία της αφαίρεσης τατουάζ μοιάζει πολύ με την κλασική δερματοστιξία. Το βάθος στίξης και η διαφορετική δύναμη στερέωσης των χρωστικών στο δέρμα, καθώς και το ερώτημα αν πρόκειται για ολική ή μερική αφαίρεση, επηρεάζουν τον τρόπο προσέγγισης. Σε τατουάζ συχνά απαιτούνται μερικές συνεδρίες, λόγω του μεγέθους και της πυκνότητας χρωστικών. Η περιοχή που επεξεργάζεται ο ειδικός εφαρμογής ανά συνεδρία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το νόμισμα του 1 ευρώ, καθώς το κάπαλο το οποίο δημιουργείται, αν έχει πολύ μεγάλη έκταση, μπορεί να σπάσει, λόγω των κινήσεων του σώματος, και να προκαλέσει σχηματισμό ουλών ή ακόμη και φλεγμονής. Μετά τη θεραπεία, η επιφάνεια του σώματος να προστατευτεί από την τριβή με γάζα. Για να μην κολλήσει το τραύμα στη γάζα, την επαλείφουμε με λίγη θεραπευτική αλοιφή ή πολύ λίγη βαζελίνη.
Επειδή η πάστα του αφαιρετή έχει δράση παρόμοια με αυτήν των οξέων φρούτων, και υπάρχει αλληλεπίδραση με τη λέμφο και ενδεχόμενο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της θεραπείας, στον τομέα της άμεσης αφαίρεσης γραμμών των βλεφάρων δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος. Επίσης, δεν πρέπει να γίνεται αφαίρεση διασκορπισμένης γραμμής βλεφάρων. Ο κίνδυνος καυτηριασμού στην εσωτερική περιοχή των οφθαλμών είναι πάρα πολύ υψηλός.
Τατουάζ, μόνιμα μακιγιάζ σε χείλη, φρύδια, ή κακές εργασίες καμουφλάζ είναι το πεδίο δράσης της μεθοδικής του αφαιρετή.
Παρόλο που ο τρόπος εργασίας μοιάζει με δερματοστιξία, πρέπει να τηρούνται αυστηρά μερικοί ειδικοί κανόνες. Αυτό ισχύει για τον ειδικό εφαρμογής της δερματοστιξίας, αλλά και για τον πελάτη. Μόνο έτσι μπορούν να αποφευχθούν επιπλοκές.

Διαδικασία θεραπείας
Καθαρίζουμε τη ζώνη αφαίρεσης με απολυμαντικό δέρματος και αναισθητοποιούμε την επιφάνεια με αναισθητικό. Σε μικρές επιφάνειες, εργαζόμαστε με τη βελόνη Ι στη μορφή στοχευμένης σκίασης.  
Γραμμικές δερματοστιξίες αφαιρούνται με βελόνη 3, όπως και μεγαλύτερες επιφάνειες (το πολύ στο μέγεθος νομίσματος του 1 ευρώ). Συνίσταται μέση ταχύτητα στίξης, αλλά, προσοχή, όχι κάτω από περίπου 130 – 150 διαδρομές ανά δευτερόλεπτο με συσκευές γερμανικής κατασκευής, εκτός από τις συσκευές LTL, στις οποίες η μετατροπή είναι διαφορετική και επαρκούν περίπου 50-60 διαδρομές ανά δευτερόλεπτο. 
Για την εφαρμογή της πάστας αφαιρετή, καταλληλότερη είναι η τεχνική εμβάπτισης, επειδή ο αφαιρετής τατουάζ είναι κρεμώδης μάζα που βουλώνει γρήγορα τα ακροφύσια της βελόνης. Ήδη, με την πρώτη δερματοστιξία, η επιφάνεια της επιδερμίδας τυλίγεται γρήγορα γύρω από τη βελόνη. Όποιος έχει προβλήματα με αυτό, επαλείφει την επιφάνεια με την πάστα (συνοδεύεται από σπάτουλα) και την στίζει μέσα. Και με αυτόν τον τρόπο εμφανίζεται γρήγορα το τύλιγμα του δέρματος. Κατόπιν το τραύμα είναι ακάλυπτο και καθαρίζεται απαλά σκουπίζοντας. Μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περίπου 3-4 φορές. Αιμορραγίες μπορούν να συμβούν ανάλογα με το βάθος της δερματοστιξίας. Μεταξύ των διαδικασιών εμβάπτισης ήδη διαλύεται κάτι από τη χρωστική.

Συνέχεια 2:
Αφαίρεση τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ, βήμα προς βήμα
Η διαδικασία ίασης διαρκεί περίπου 4-7 ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο πελάτης πρέπει να ακολουθήσει αυστηρά τις οδηγίες μας. Στο πρόσωπο, η περιοχή θεραπείας, δυστυχώς, δείχνει άσχημα και μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την καθημερινότητα.
Στην ιδανική περίπτωση η αφαίρεση επιτυγχάνεται αμέσως, και η επιδερμίδα αναπλάθεται. Στην αρχή έχει χρώμα απαλό ροζ, και στη διάρκεια των επόμενων 5-7 εβδομάδων, θα πάρει και πάλι το φυσιολογικό χρώμα της. Αν είναι ακόμη κάποια σημεία ορατά, επαναλαμβάνουμε την αφαίρεση σε αυτά. 
Σε πολύ σκούρα φρύδια με πλήρη σκιά σίγουρα πρέπει να επαναλαμβάνουμε την αφαίρεση 2-3 φορές, και όταν υπάρχει καλό σχήμα, τίθεται το ερώτημα αν είναι προτιμότερο να επιτευχθεί εξασθένιση του χρώματος και να διορθωθεί το φρύδι, μέσω σχεδιασμού μικρών διαθλώμενων τριχών και διόρθωσης του χρώματος. Παρόμοιες διορθώσεις μπορούν να γίνουν και στην περιοχή των χειλών.
Δεν υπάρχει λόγος, λοιπόν, να ανεχόμαστε άσχημα τατουάζ ή μόνιμα μακιγιάζ, όταν μπορούν να φύγουν. Το μερίδιο αγοράς της αφαίρεσης είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο αυτό της δερματοστιξίας. Η επιθυμία της προσωπικής αλλαγής, η εφαρμογή τάσεων της μόδας και η επιθυμία αποκατάστασης γενετικών ή επίκτητων προβλημάτων είναι εφικτές. Βέβαια, δεν είναι ευχάριστο να διοθρώνει κανείς τα σφάλματα των άλλων, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο πελάτης θα μείνει ευχαριστημένος, θα πληρώσει πρόθυμα, θα σας συστήνεισε άλλους, και έτσι θα ξεπεράσετε τον ανταγωνιστή σας με διαφορά. 
Προς το παρόν, ο χρόνος διατήρησης του αφαιρετή τατουάζ μετά το άνοιγμα είναι δύο χρόνια. Προκειμένου να υπολογιστεί η θεραπεία των τατουάζ, στηριζόμαστε στο κόστος συνεδρίας λέιζερ, μειώνοντας σε ένα βαθμό την τιμή. Για την αφαίρεση δερματοστιξίας σε χείλη ή φρύδια, υπολογίζουμε την πλήρη τιμή μιας θεραπείας φρυδιών και κάνουμε κάποια έκπτωση, όταν θα διενεργηθεί και εκ νέου σχεδιασμός. Σε περίπτωση τμηματικής διόρθωσης, μέσω αφαίρεσης και αλλαγής χρώματος, υπολογίζουμε μια νέα εργασία και, εάν υπάρχουν μόνο μικρές αφαιρέσεις, υπολογίζουμε την τιμή μιας συνεδρίας.

 

 

Share with your timeline